SMILED

SPECIALIST IN LED-VERLICHTING EN DUURZAME LED OPLOSSINGEN

Verplicht LED-verlichting voor bedrijven

Licht is onmisbaar

Het zorgt ervoor dat producten goed te zien zijn, dat werknemers zich goed kunnen concentreren en dat het werk veilig gedaan kan worden. In showrooms, magazijnen, werkplaatsen, klaslokalen of kantoorruimtes: op al die plaatsen is licht essentieel en moet het optimaal zijn qua kleur en intensiteit. Tegenwoordig is voor alle traditionele lichtbronnen een LED-alternatief op de markt. Technisch gezien is er dus geen enkele reden meer om niet op de energiezuinige lichtbron LED over te stappen.

LED-verlichting verplicht

De Tweede Kamer nam eind vorig jaar een motie aan die bedrijven verplicht om volledig op LED-verlichting over te gaan. De motie luidde als volgt: ‘constaterende dat de verplichting van LED-verlichting in de dienstensector 0,9 megaton CO2-winst kan opleveren; overwegende dat de aanschaf van LED-verlichting door een lagere energierekening zich op termijn terugverdient; verzoekt de regering, bedrijven te verplichten uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend LED-verlichting te gebruiken; verzoekt de regering tevens om het goede voorbeeld te stellen door zelf ook over te stappen naar LED-verlichting in haar gebouwen en installaties, en gaat over tot de orde van de dag.’

Investeren is besparen

Uit eigen initiatief van bedrijven hebben wij al veel bedrijfspanden mogen voorzien van LED-verlichting. Maar vanaf 1 juli 2020 is het verplicht. De technologie van LED is volwassen geworden, de kleur en intensiteit van verlichting is geen issue meer. Alle lichtbronnen moeten en kunnen tegenwoordig vervangen worden naar LED. Het ombouwen van bestaande armaturen naar LED kan problemen opleveren en is vaak niet bevorderlijk voor de levensduur van een lamp. Complete LED-armaturen gaan lang mee en verbruiken weinig stroom. Bij SmiLED Lighting kan u al tot 80% besparen. Dit houdt in dat LED-verlichting al in twee jaar terug verdient kan worden. Om de overstap naar LED aantrekkelijk te maken, wordt er (deels) gesubsidieerd met de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Alternatieven van SmiLED Lighting

Kies voor anders, ga voor SmiLED! Wij helpen u graag met de realisatie naar een duurzame toekomst. Voor verschillende branches hebben wij de perfecte oplossing. Wij hebben verlichting van hoge kwaliteit voor onder andere de volgende branches:

Weet u niet precies wat u nodig heeft? Wij komen graag vrijblijvend langs om een opname te maken, eventueel maken wij een lichtplanning en vervolgens krijgt u van ons een offerte op maat.

 

(Bron: installatieprofs.nl)

Scroll naar top