Tissingh Gereedschappen

Over Tissingh Gereedschappen

Ruim 50 jaar is Tissingh gereedschapswinkel en doe-het-zelf-zaak gevestigd aan de Koningstraat in Zuidlaren. Eerst als smederij is Tissingh sr. begonnen, maar al gauw kwam daar installatie van gas, water en verwarming bij. In de loop der jaren groeide het bedrijf regelmatig uit zijn jasje en werd de bedrijfsoppervlakte gauw verhoogd door uit te breiden met een grote schuur.

Tissingh Gereedschappen levert een groot assortiment aan producten en diensten. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om gereedschappen te laten repareren en bieden ze een sleutelservice, voor het maken van huis-, fiets- en autosleutels. (Tissingh-gereedschappen.nl).

Tissingh zuidlaren winkel SmiLED Lighting

De besparing

Bij de situatie van Tissingh Gereedschappen gaat het vooral om de lichtopbrengst en de looks van de winkel. Voorheen hingen er armaturen met één TL-buis. Het stroomverbruik van de verlichting is niet enorm gedaald, maar de lichtopbrengst en levensduur van de verlichting is wel enorm gestegen.

De panelen zijn door gemonteerd met een opbouwframe. Dit opbouwframe wordt eenvoudig gemonteerd aan het plafond en de ledpaneel kan simpel gemonteerd worden. Dhr. Tissingh heeft de lampen met elkaar doorgeschakeld wat netjes oogt en weinig onnodige kabels oplevert. Tijdens de montage heeft Dhr. Tissing het plafond meteen opnieuw gesausd, voordat het nieuwe armatuur gemonteerd wordt. Dit maakt de winkel meteen weer netjes.

Het resultaat

Er is gekozen voor de SmiLED ledpanelen met de lichtkleur 4000K. Dit geeft in de winkel een duidelijk overzicht van alle producten. Waarbij de kleuren van de producten goed tot hun recht komen. De winkel is helder geworden, waardoor er van buitenaf ook makkelijker naar binnen gekeken kan worden. Nu valt het nog meer op dat de winkel open is.

Door de lange levensduur van de verlichting hoeft er jarenlang niks gedaan te worden aan de verlichting. Het verwisselen van een defecte TL-buis en ook de lichtverschillen in de winkel behoort tot verleden tijd. Als de verlichting wordt ingeschakeld is er direct licht met de ledpanelen (in tegenstelling tot TL-buizen). Bij TL gaat veel energie verloren aan warmte, bij LED is dat niet zo, dus met minder vermogen meer licht.

Bekijk onze andere projecten

Decokay Winschoten ledverlichting 1200800 SmiLED Lighting
Decokay Winschoten
Interieurwinkel
Molenduinbad Norg
Zwembad