SMILED

SPECIALIST IN LED VERLICHTING EN DUURZAME LED OPLOSSINGEN

Over Molenduinbad Norg

Molenduinbad Norg is een gezellig, kindvriendelijk, subtropisch zwembad en biedt waterpret voor jong en oud. In 2017 is dit zwembad het zwembad van het jaar geworden in de categorie <100.000 bezoekers per jaar. Bij dit zwembad kun je glijden van een 30 meter lange glijbaan, drijven in een stroomversnelling of heerlijk relaxen in een Turks stoombad. Het Molenduinbad is voorzien van SmiLED LED verlichting.

Besparing en resultaat

Molenduinbad heeft samen in overeenstemming met de gemeente Noorderveld besloten om de duurzaamheid aan te pakken binnen het zwembad. Het zwembad heeft ervoor gekozen om alle verlichting binnen dit pand aan te laten passen door SmiLED. 

Doordat dit zwembad verschillende faciliteiten aanbiedt op het gebied van zwemmen, zijn er ook verschillende soorten verlichting nodig. Bij het wedstrijdbad is er speciale verlichting geplaatst namelijk de SmiLED Hi-Bay. Deze LED High-Bay’s zijn bestand tegen chloordampen én ze zijn waterdicht. Daarom worden deze lampen niet alleen gebruikt bij zwembaden, maar ook in de voedingsindustrie. De armaturen moeten voldoen aan de allerhoogste eisen. Deze lampen leveren 26.0000 lumen op en de levensduur van de verlichting is langer dan 50.000 uur. 

Om een gezellige, tropische sfeer te creëren is er gebruikt gemaakt van onze SmiLED Uplighters. Bij deze producten is specifiek naar het ophangsysteem gekeken. Het ophangsysteem van de SmiLED Uplighters moet ook voldoen aan hoge kwaliteitseisen, gezien ze bij het zwembad komen te hangen.

De besparing was niet het uitgangspunt van deze opdracht. Goede, duurzame, op maat gemaakte verlichting voor het zwembad wel. Dat dit ook een grote besparing heeft opgeleverd als gevolg, is natuurlijk mooi meegenomen!

 

 

MOLENDUINBAD High-bay SmiLED Lighting IP67
scaled.MOLENDUINBAD-1005 SmiLED Lighting
scaled.MOLENDUINBAD-0995 High-bay SmiLED Lighting IP67
scaled.MOLENDUINBAD-0995 High-bay SmiLED Lighting IP67

Bekijk onze andere projecten

Scroll naar top