SMILED

specialist in led verlichting en duurzame led oplossingen

Over ZTC Zuidlaren

De Zuidlaarder Tennis Club (ZTC) is een actieve vereniging die zich al meer dan 60 jaar de tennisclub van Zuidlaren mag noemen. ZTC bestaat uit meer dan 500 leden. Het tennispark aan de Wolferdinge bestaat uit een clubhuis met kantine, een kleedaccommodatie en negen tennisbanen. Hiervan zijn vijf gravelbanen en vier kunstgrasbanen. In de winterperiode wordt er over twee kunstgrasbanen een opblaashal geplaatst. Deze opblaashal is voorzien van LED verlichting die geleverd is door SmiLED.

De besparing

ZTC kwam als organisatie bij SmiLED terecht om de inzet van duurzaamheid binnen de organisatie te vergroten. De club had namelijk al zonnepanelen op het dak van de kantine. De opblaashal werd verlicht door 24 gasontladingslampen. De oude lampen waren 350 Watt per stuk. Om de duurzaamheid te vergroten is er in de nieuwe situatie voor gekozen om SmiLED Hi-Bay LED verlichting op te hangen. Deze LED lampen zijn 150 Watt per stuk. Hierdoor is er een energiebesparing van meer dan 50% gerealiseerd.

Het resultaat

Door de nieuwe SmiLED Hi-Bay LED lampen in de opblaashal is de lichtkwaliteit er stukken op vooruit gegaan. De Zuidlaarder Tennis Club hecht veel waarde aan deze kwaliteit, naast de duurzaamheid. Het resultaat van de High Bays is meer lichtopbrengst met minder vermogen. De tennissers hebben nu minder last van schaduwvorming, waardoor er beter zicht is in de hal. Ook belangrijk is dat de tennisvereniging onze Hi-Bay LED lampen nu jarenlang niet meer hoeft te vervangen.

SmiLED LED High-bay hi-bay ufo-light SmiLED Lighting TENNISBAAN-1040
SmiLED LED High-bay hi-bay ufo-light SmiLED Lighting TENNISBAAN-1040

Bekijk onze andere projecten

Egberts Fietsen SmiLED Lighting

EGBERTS FIETSEN BORGER

WINKEL (PANELEN)l

1Waterking highbay smiled lighting complete hal

WATERKING

GRAAFMACHINE WERKPLAATS (HI-BAYS)

De klant over ons

SmiLED heeft een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit heeft de keuze om over te stappen op LED verlichting een stuk gemakkelijker gemaakt.''

Dick van der Baan
Tennisvereniging Zuidlaren

Scroll naar top