ZTC Zuidlaren

Tennishal

Over ZTC Zuidlaren

Zuidlaarder Tennis Club (ZTC) is een actieve vereniging die zich al meer dan 60 jaar de tennisclub van Zuidlaren mag noemen. ZTC bestaat uit meer dan 500 leden. Het tennispark aan de Wolferdinge bestaat uit een clubhuis met kantine, een kleedaccommodatie en negen tennisbanen. Hiervan zijn vijf gravelbanen en vier kunstgrasbanen. In de winterperiode wordt er over twee kunstgrasbanen een blaashal geplaatst. Deze blaashal is voorzien van led-verlichting die geleverd is door SmiLED.

De besparing

ZTC kwam als organisatie bij SmiLED terecht om de inzet van duurzaamheid binnen de organisatie te vergroten. De club had namelijk al zonnepanelen op het dak van de kantine. De blaashal werd verlicht door 24 gasontladingslampen. De oude lampen waren 350 Watt per stuk. Om de duurzaamheid te vergroten is er in de nieuwe situatie voor gekozen om 24 SmiLED Hi-Bay led-verlichting op te hangen. Deze led-lampen zijn 150 Watt per stuk. Hierdoor is er een energiebesparing van meer dan 50% ontstaan.

Het resultaat

Door de nieuwe SmiLED Hi-Bay led-lampen in de blaashal is het lichtkwaliteit erop vooruit gegaan. De Zuidlaarder Tennis Club hechte veel waarde aan deze kwaliteit, naast de duurzaamheid. Het resultaat is meer lichtopbrengst met minder vermogen. De tennissers hebben nu minder last van schaduwvorming, waardoor er beter zicht is in de hal. Ook belangrijk is dat de tennisvereniging onze Hi-Bay led-lampen jarenlang niet meer hoeven te vervangen.

SmiLED LED High-bay hi-bay ufo-light SmiLED Lighting TENNISBAAN-1040
SmiLED LED High-bay hi-bay ufo-light SmiLED Lighting TENNISBAAN-1040

Bekijk onze andere projecten

Egberts Fietsen Borger
Winkel (panelen)
Waterking
Graafmachine werkplaats (Hi-Bays)

De klant over ons

Goed gevoel over kwaliteit en prijsverhouding hebben de beslissing tot de aankoop van led makkelijker gemaakt

Dick van der Baan

Tennis Vereniging Zuidlaren

Login

Reset Your Password