SMILED

SPECIALIST IN LED VERLICHTING EN DUURZAME LED OPLOSSINGEN

Over Jeugdbescherming Noord

Jeugdbescherming Noord is een stichting die uitvoering geeft aan taken op het gebied van jeugdbescherming, jeugdclassering en de zorg voor veiligheid van kinderen en gezinnen. Het is een gecertificeerde instelling die taken verricht in de provincie Groningen en Drenthe. Kinderen en ouders worden geholpen en begeleid als er ernstige problemen zijn rondom opgroeien en opvoeden waar ze alleen niet uitkomen. Jeugdbescherming Noord bestaat uit circa 250 medewerkers.

Kantine hunebed smiled lighting jeugdbescherming noord
Tafel in ontvangstruimte met ledpaneel SmiLED Lighting Jeugdbescherming Noord

De besparing

De besparing is gigantisch. Er zijn meer dan 200 TL-bakken vervangen. Hiervoor zijn SmiLED panelen geplaatst. In de vergaderruimtes is gebruik gemaakt van dim mogelijkheden middels een afstandsbediening. Dit is perfect als er presentaties gehouden worden, waarbij de beamer gebruikt wordt. Alle LED panelen die gebruikt zijn hebben een wattage van 40 watt. De besparing is meer dan 50%, doordat de verwijderde bakken 80 watt verbruikten.

Bij de ingang en ontvangstruimte zijn 15 watt SmiLED Downlighters gebruikt die een mooie lichtuitstraling geven op de vloer. Deze geven een luxe uitstraling en passen perfect bij de omgeving. De Downlighters hebben dezelfde lichtkleur als de panelen. Dit zorgt ervoor dat de LED panelen en Downlighters goed gecombineerd kunnen worden in dezelfde ruimte.

Het resultaat

Het verschil is een grote verbetering, na lange tijd geen onderhoud werd alles onder handen genomen. In de meeste TL-bakken brandde nog één TL-buis en in de hallen waren sommige bakken volledig uit. In de kantoren is gekozen voor panelen van 4000K. Dit is de perfecte lichtkleur voor de ideale werkomgeving. Door de panelen strategisch te plaatsen boven de bureaus is de norm van 500 lux op de bureaus gerealiseerd.

De kantine is voorzien van vierkante panelen in de lichtkleur 3000K. Een wat sfeervollere lichtkleur, waarbij de pauzes van werknemers aangenamer worden en de werknemers tot rust kunnen komen. Dezelfde lichtkleur is teruggebracht in de ontvangst- en wachtruimte. In de hallen is gebruikt gemaakt van vierkante panelen met de lichtkleur 4000K. Hier is bewust voor gekozen, zodat de overgang van kantoren en hallen hetzelfde blijft.

Hal Jeugdbescherming Noord Assen SmiLED Lighting Tynaarlo 128

Volledige metamorfose

Bij Jeugdbescherming Noord zijn ze overgegaan naar een volledige metamorfose. Aan het pand was al jaren niks gedaan. Daarom is besloten om het volledige pand aan te pakken. Er zijn nieuwe vloeren ingekomen, de muren zijn geverfd, er zijn nieuwe plafondplaten in gekomen en nieuwe verlichting is opgehangen. Kortom; een complete metamorfose.

Een metamorfose die perfect heeft uitgepakt, want de reacties zijn zeer positief. In samenwerking met Oving Projectinrichting, Unipé en Prokan is het eindresultaat verbluffend.

Maatwerk

In de kantine is een perfect voorbeeld te zien van maatwerk dat wij geleverd hebben. Hier hangen onze LED panelen namelijk op zes meter hoogte. Hiervoor hebben we op onze eigen assemblage-afdeling alles op maat gemaakt met speciale staal- en stroomkabels. Bij JB Noord konden we de LED panelen direct op de juiste manier ophangen.

De bovenkant van de panelen was nog zichtbaar vanaf de kantine, die een vide is. Om deze panelen mooier te maken is gekozen om deze één te maken met de volledige ruimte. In deze ruimte is namelijk een Giraffe op kunstgras geplaatst. Er was nog een beetje kunstgras over, dat op de panelen is gelegd. Dit maakt het één mooi geheel. Creativiteit en maatwerk gecombineerd!  

126 grasmatten op ledpanelen smiled lighting
126 Giraffe jeugdbescherming Noord SmiLED Lighting
128 hang LEDpanelen ontvangstruimte SmiLED Lighting
128 LEDpanelen ontvangstruimte SmiLED Lighting
128 LEDpanelen vergaderruimte SmiLED Lighting

Bekijk onze andere projecten

Egberts Fietsen SmiLED Lighting

EGBERTS FIETSEN BORGER

WINKEL (PANELEN)

1Waterking highbay smiled lighting complete hal

WATERKING

GRAAFMACHINE WERKPLAATS (HI-BAYS)

Scroll naar top