Smiled

Specialist in LED-verlichting en duurzame LED oplossingen

Over Compaan Carrosseriebouw

Compaan Carrosseriebouw ontwerpt, ontwikkelt en bouwt carrosserieën voor bedrijfsauto’s en voertuigen. Een bestelwagen die praktisch is of een rijdend medisch laboratorium, Compaan Carrosseriebouw maakt een carrosserie die passend is op wagens van alle merken. Met een uitgebreid assortiment technische voorzieningen en doordachte praktische details maakt Compaan elke wagen op maat.

Alle voertuigen worden handmatig aangepakt en dat zorgt voor een grote zorgvuldigheid. Hierbij is goede verlichting extra belangrijk. Met onze expertise op verlichting is er extra aandacht gelegd op speciale verlichting voor draaiende onderdelen, werkplekken en spuitcabines. Inmiddels heeft SmiLED Lighting een tweede vestiging van Karhof Compaan voorzien van LEDverlichting.

De besparing

Bij Karhof Compaan in Assen hingen grote energieslurpers, namelijk gasontladingslampen van wel 250 Watt. Deze zijn vervangen voor 150 Watt SmiLED Hi-Bays. De oude lampen verbruikten snel 300 Watt inclusief aandrijven voor de lampen. De 150 Watt High-Bays verbruiken 150 Watt. Ze stralen meer dan 130 lumen per watt uit, dat zorgt voor extreem veel en fijne verlichting op de werkvloer. Met minder wattage dus veel meer licht! En een enorme besparing op energiekosten.

Het resultaat

Bij Compaan is gekozen voor de SmiLED Hi-Bay verlichting in de werkplaats en TL-buizen met een hoge kleurechtheid in de spuitcabines. Dit zorgt voor extra veiligheid op de werkvloer, door een hoge lichtkwaliteit. In de spuitcabine is een hoge kleurechtheid belangrijk om de juiste kleur op de vrachtwagens te garanderen.

Doordat er bij Compaan veel spuitwerk wordt verricht en egale oppervlaktes gecheckt moeten worden is het belangrijk dat er goede, heldere verlichting aanwezig is. Door de strategische plaatsing van de SmiLED Hi-Bays is er weinig schaduw, waardoor alles goed helder verlicht is. De werkomgeving is een stuk aangenamer om in te werken.

Spuitcabine Werkplaats Karhof Compaan bestebak.nl SmiLED Lighting
Werkplaats Karhof Compaan bestebak.nl SmiLED Lighting
Gasfles Werkplaats Karhof Compaan bestebak.nl SmiLED Lighting

Bekijk onze andere projecten

ZTC Zuidlaren
Tennishal
Molenduinbad Norg
Zwembad

Login

Reset Your Password