SMILED

SPECIALIST IN LED-VERLICHTING EN DUURZAME LED OPLOSSINGEN
Ledverlichting verplicht SmiLED Lighting

Ledverlichting verplicht

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om bedrijven te verplichten uiterlijk per 1 juli 2020 enkel ledverlichting te gebruiken.

‘Constaterende dat de verplichting van ledverlichting in de dienstensector 0,9 megaton CO2-winst kan opleveren; overwegende dat de aanschaf van ledverlichting door een lagere energierekening zich op termijn terugverdient; verzoekt de regering, bedrijven te verplichten uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend ledverlichting te gebruiken; verzoekt de regering tevens om het goede voorbeeld te stellen door zelf ook over te stappen naar ledverlichting in haar gebouwen en installaties, en gaat over tot de orde van de dag.’ Deze motie is ingediend door Tom van der Lee (GroenLinks) en Agnes Mulder (CDA).

Totaal stemden 95 kamerleden voor deze motie en 55 leden stemden tegen de motie. Gezien de brede steun uit de Tweede Kamer zal er actie ondernomen worden met de motie.

Wat betekend dit voor u?
De overstap naar ledverlichting is niet moeilijk. Maar let op dat er juiste verlichting wordt gebruikt, want er zijn veel verschillende soorten. Van slechte (gevaarlijke) kwaliteit tot hele hoge kwaliteit. Het belangrijkste is dat verlichting voldoet aan keurmerken en dat het door juiste installatiebedrijven wordt geïnstalleerd. Wat de NSVV aangeeft is dat de motie voor alleen ledverlichting goed kan zijn om energie te besparen, maar of dit de kwaliteit waarborgt blijft de vraag.

Vanuit SmiLED Lighting proberen wij zoveel mogelijk energiebesparende opties te genereren. Maar soms is alleen besparen op energie niet de enige oplossing en dan staat de kwaliteit en lichtopbrengst voorop. Hierbij wordt dan vooral de focus gelegd op veiligheid, gezondheid, kwaliteit van werken en toegankelijkheid.

Wij adviseren u graag
Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw organisatie? Wij kijken verder dan alleen verlichting en bieden perfecte omgevingen die gunstig zijn voor de gehele organisatie. Van tevoren doen wij een opname binnen uw pand en nemen alle opties mee om de perfecte adviezen te geven. Inclusief gebruik van een lichtplanning weten we van te voren precies hoe de werkomgeving verlicht is en of dit aan de normen voldoet. Neem contact met ons op.

Bron: Ledmagazine, NSVV

Scroll naar top