Rabobank Assen en Noord-Drenthe

Kantoor

Over de Rabobank Assen en Noord-Drenthe

De Rabobank is een internationale financiële dienstverlener. Het bedrijf draagt met moed en daadkracht bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen in de samenleving. De missie van de Rabobank luidt ‘Growing a better world together’.

Rabobank A&ND, buitenaanzicht zon (SmiLED Lighting bv, 2018)

De besparing

Het doel van de Rabobank was de huidige energieslurpende verlichting vervangen door led-verlichting. Veel van deze oude verlichting was al stuk. De armaturen konden één op één vervangen worden. De werknemers moesten er zo weinig mogelijk overlast van ervaren. Rabobank is van 52 Watt naar 15 Watt per armatuur gegaan. Er zijn hier totaal 240 armaturen vervangen, waarbij ook rekening is gehouden met de noodverlichting. Er werden hoge eisen gesteld aan de verlichting, namelijk:

  • Minimaal 5 jaar garantie
  • TÜV gecertificeerd
  • CRI 80 of hoger

Er is een besparing gerealiseerd van 8 Kilowatt per uur. Dit houdt in dat er een besparing is bereikt van energie van gemiddeld 6 huishoudens per jaar.

Het resultaat

Er is hier een geweldig resultaat bereikt. Het lichtbeeld is rustiger geworden. Dit houdt in dat er minder knipperingen van het licht zijn. Daarnaast is de juiste hoeveelheid licht goed. Er ontstond een mooi en egaal lichtbeeld waarbij het licht op de bureaus werd verbeterd.

Rabobank Assen & Noord-Drenthe, vlaggetje (SmiLED Lighting bv, 2018)
Rabobank Assen &ND, vergaderruimte lampen (SmiLED Lighting bv, 2018)
Rabobank Assen & Noord-Drenthe, begane grond (SmiLED Lighting bv, 2018)

Bekijk onze andere projecten

ZTC Zuidlaren
Tennishal
Molenduinbad Norg
Zwembad

Login

Reset Your Password