SMILED

SPECIALIST IN LED VERLICHTING EN DUURZAME LED OPLOSSINGEN

SNN ( Samenwerkingsverband Noord-Nederland) Mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

SmiLED beweegt zich in de markt van de verlichting van met name bedrijfsgebouwen en daar is nog een hele slag te winnen. Behalve de vervanging van oude standaard verlichting door LED ziet meer een grote markt in het aanbieden van een concept op basis van gebruik en verbruik. Daarbij behoeven klanten geen duren investering meer te doen in verlichting en kunnen ze dat budget voor andere zaken inzetten. Bovendien wordt het een ‘all inclusive’ concept waarbij onderhoud, vervangbaarheid en refurbishen inbegrepen zijn. Men beoogt daarmee tevens een milieuwinst te behalen omdat er een minder beroep zal worden gedaan op nieuwe grondstoffen.

Doelstellingen van het project zijn het aantonen van de volgende werkingsprincipes:

 Het kunnen aansluiten van verschillende soorten armaturen op alle bestaande marktprofielen van de verschillende merken.

– Het ontwikkelen van een universele, mogelijk modulaire, adapter die zowel moet bevestigen als van belang is voor de elektrische aansluiting.

 Het kunnen hergebruiken en refurbishen van bestaande lichtarmaturen voor het aan kunnen sluiten op de nieuw te ontwikkelen lichtlijn.

 Het in de toekomst uit kunnen lezen van branduren, energieverbruik en storingen.

 

Men zal starten met het onderzoeken van de technische uitgangspunten en vooronderzoek naar   knelpunten. Daarnaast zal men de bestaande profiel-, bevestiging- en goottechnologie van de verschillende merken in kaart moeten brengen en analyseren. Met de gegevens die hieruit voortvloeien zal een topologie voor het lichtsysteem/modulaire adapter in concept worden ontwikkeld. Tevens zullen software engineers starten met firmware. Men zal proeven uitvoeren met betrekking tot geleiding en bevestiging en deze analyseren. Daarna zal een prototype worden gebouwd en getest. Hiermee hoopt men het werkingsprincipe aan te kunnen tonen.- 

De besparing

Het doel hiervan is om nog duurzamere producten op de markt te kunnen brengen. 

Het resultaat

– Minder milieubelasting.
– Kleinere voetprint.
– Lagere aanschafkosten.
– Ook leverbaar als pay per Lumen.

Rabobank Assen & Noord-Drenthe, vlaggetje (SmiLED Lighting bv, 2018)
Rabobank Assen &ND, vergaderruimte lampen (SmiLED Lighting bv, 2018)
Rabobank Assen & Noord-Drenthe, begane grond (SmiLED Lighting bv, 2018)

Bekijk onze andere projecten

Scroll naar top