SMILED

SPECIALIST IN LED VERLICHTING EN DUURZAME LED OPLOSSINGEN

Over Le Roux Disposables

Sinds 1910 is Le Roux dé expert in disposables! Het is een van de meest vooruitstrevende distributeurs van disposables en verpakkingen. Ze leveren aan instellingen, overheden, grootkeukens, catering, hotels, industrie en horeca in de Benelux. Onderscheidend is Le Roux Disposables door een compleet non-food pakket aan te kunnen bieden met een ongeëvenaarde service en flexibiliteit. Uniek in de branche zijn ze met een diversiteit in producten van hoogwaardige merken, eigen ontwikkelingen met MVO gerelateerde disposables (afbreekbaar). Er kan eenvoudig besteld worden via het onlineplatform op diverse e-shops. Voor meer informatie: Website Le Roux Disposables.

Pand Leroux SmiLED Lighting

De besparing en het resultaat

Le Roux Disposables heeft een volledig nieuw pand geplaatst. Een pand van 3.000 vierkante meter, waarin aan alles is gedacht. Van vloerverwarming, lichtkoepels, ruime gangpaden tot hoogwaardige verlichting. De combinatie van deze aspecten zorgt voor een erg fijne werkomgeving. Om de juiste verlichting te plaatsen is gebruik gemaakt van een lichtplan. In het lichtplan konden wij zien dat de beste optie was om daar gebruik te maken van 48 watt lichtlijnen met een lichtspreiding van 90 graden. In magazijnen zoals die van Le Roux is 200 lux op de vloer een vereiste.

De opdracht is verkregen door Van der Graaf installatie uit Groningen. Zij hebben de installatie voor rekening genomen en hebben keurig werk afgeleverd door de verlichting op de juiste manier te plaatsen.

 

Het resultaat van de verlichting is fantastisch. Overal voldoet het aantal lux en alles is helder te lezen. De SmiLED lichtlijn heeft met weinig wattage toch een gigantische lichtopbrengst. De geplaatste lichtlijnen hebben een opbrengst van 160 lumen per watt. Dit geeft per gangpad een fijn resultaat, waarbij meer dan 200 lux is gerealiseerd.

Door deze realisatie voldoet de verlichting aan de verlichtingsnorm voor een magazijn. In de laad- en losruimte is gebruik gemaakt van SmiLED Hi-bays 150 watt. Met deze verlichting is de benodigde norm van 500 lux makkelijk bereikt.

Van lichtplan naar eindresultaat

Doordat de hal nieuw is gebouwd, is er gebruik gemaakt van een lichtplan. Aan de hand van dit lichtplan kan er precies worden gemeten welke soort verlichting het meest geschikt is. Door middel van een plattegrond en de exacte hoogte van de ruimte kan er een precieze berekening worden gemaakt. Voordat er een lichtplanning kan worden gemaakt moet er geïnventariseerd worden waar alles komt te staan. Het is belangrijk om te weten waar alle stellingen staan en waar bepaalde dingen gebeuren. Dit heeft namelijk te maken met de lux waardes die aan diverse normen moeten voldoen.

Inmiddels (2020) is ook de tweede hal van Le Roux voorzien van SmiLED Lichtlijnen. Deze zijn wederom geplaatst door van der Graaf. 

Bekijk onze andere projecten

Volvo parkinggarage Apollo Hotel rijverlichting SmiLED Lighting BV

APOLLO HOTEL GRONINGEN

RIJ-VERLICHTING PARKEERGARAGE

Scroll naar top