Over Heusinkveld Engineering

Heusinkveld Engineering is gevestigd in Groningen en ontwikkelt
hypermoderne oplossingen voor race simulaties. Denk hierbij aan diverse
pedalen, shifters, handremmen en accessoires die gebruikt kunnen worden in een race simulator. 

De producten worden veelal gebruikt door prosumenten en professionele race teams en hun rijders. Veel van deze teams en hun rijders zijn actief in onder andere Blancpain GT, Formula Ford, Formula E, Formula 3, Formula 2, Indycar en Formule 1.

De besparing

Door de recente verbouwing is het pand van Heusinkveld ongeveer een keer zo groot geworden als voorheen. En bij deze uitbreiding hoort natuurlijk ook nieuwe verlichting. Heusinkveld heeft de duurzame keuze gemaakt om gelijk alle verlichting over te zetten naar LED verlichting. Hiermee wordt veel bespaard ten opzichte van de oude verlichting. 

In het magazijn en bij de assemblage van Heusinkveld zijn mooie SmiLED Lichtlijnen opgehangen. De demoruimte en de hallen en gangen zijn voorzien van hoogwaardige SmiLED Downlighters. In de kantoren en in de demoruimte is gebruik gemaakt van SmiLED Panelen. De demoruimte is dus voorzien van zowel downlighters als panelen. 

Daarnaast beschikt het pand ook over een ‘vide’. Ondanks het grote hoogteverschil moet er op de vloer wel het juiste aantal lux worden bereikt. Hierdoor zijn er op deze plek SmiLED Hi-Bays opgehangen, om zo toch de juiste lichtsterkte te bereiken.

De LED verlichting in de demoruimte kan worden gedimd middels een afstandsbediening. Dit is ook het geval in een aantal kantoren.

 

Het resultaat

Het resultaat van de nieuwe LED verlichting is natuurlijk een grote besparing! Maar dat niet alleen, want door het gebruik van de High-Bays in de vide van het pand is deze ruimte nu erg goed verlicht, ondanks de grote hoogte van de vide.

Doordat de verlichting in de demoruimte en in diverse kantoren kan worden gedimd middels een afstandsbediening, kan er nog meer bespaard worden. De verlichting hoeft natuurlijk lang niet altijd op de volle 100% te draaien en door deze slimme afstandsbediening kan de verlichting op elk gewenst moment gedimd worden.

Slimme verlichting

Door middel van een handige afstandsbediening kan de LED verlichting in de demoruimte worden gedimd naar wens. Zo kan de verlichting op iedere situatie specifiek worden afgestemd. Makkelijker dan dit wordt het niet!

Nieuwsgierig geworden naar opties voor slimme verlichting? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Downlighters

In de hallen en gangen is gebruik gemaakt van hoogwaardige SmiLED downlighters, die een aangenaam licht in de gangen creëren. 

Bovendien zijn deze downlighters erg makkelijk te plaatsen in systeemplafonds en hebben ze een zeer laag energieverbruik. De besparing begint dus direct!

Er is gekozen voor 15W met een lichtkleur van 4000K. 15 Watt is ruim voldoende om de hallen goed uit te lichten. Er is voor 4000K gekozen, om overal zoveel mogelijk gelijkheid te creëren in de lichtkleur. Dit geeft meer rust in de overgangen van ruimtes. De downlighter is voorzien van externe driver, waardoor de levensduur erg lang is.  

Kantoren met LED panelen

In alle kantoren bij Heusinkveld Engineering zijn LED panelen gebruikt. De panelen hebben een mooie egale lichtverspreiding, een hogere lichtopbrengst
en een lager stroomverbruik. En niet te vergeten, ze hebben een strak design!

Een paar kantoren beschikten over een schuin dak in een kleine hoek,
waardoor er geen systeemplafond geplaatst kon worden. Hier hebben
we een mooie oplossing voor verzonnen middels opbouwframes. Deze opbouwframes zien er zeer netjes uit en zijn een tikje industrieel.

 

Het gevoel van snelheid

Door de perfecte kleurechtheid en de mooie egale lichtspreiding van de LED downlighters kan er optimaal geracet worden op de simulator! Het product dat gemaakt wordt gaat over snelheid en zorgvuldigheid. Dit is terug te zien in de beleving van het pand. Met teksten op de glazen deuren, stoere Formule 1 behang in de kleedruimtes en het strakke logo op de muur in de kantine.

In de simulator ruimte krijg je meteen zin om te racen. Een hoogwaardig systeem is geïnstalleerd, zodat (potentiële) klanten de nieuwe high-end producten direct kunnen testen en ervaren. 

Impressie met foto's

Bij Heusinkveld streven ze naar kwaliteit en precisie. Iets dat het bedrijf heeft gemaakt waar ze nu staan. Het hele bedrijf ademt dan ook positiviteit en er wordt gewerkt in zeer nette omgevingen.Met de nieuwe LED verlichting van SmiLED is er op elke werkplek en ruimte voldoende lux aanwezig en op deze manier kan er uitstekend worden gewerkt!

Bekijk hieronder een aantal foto’s die gemaakt zijn in het pand van Heusinkveld Engineering:   

Scroll naar top