Apollo Hotel Groningen

Over Apollo Hotel Groningen

Apollo Hotel Groningen behoort tot La Liberté. Zo heet het gebouw, waarin het hotel is gevestigd. Een bijzonder gebouw, met unieke eigenzinnige architectonische items. Er hangen aan het gebouw spiegels, waardoor het aanzicht van het gebouw constant verandert. Kenmerkend in de skyline van Groningen. In hetzelfde gebouw zitten appartementen die permanent worden bewoond. Het gebouw is dus opgesplitst in een deel appartementen en een deel hotelkamers.

Voor dit project hebben wij een uniek product gebruikt. Een volledig water- en stofdichte verlichtingslijn met daarbij speciaal opmaat gemaakt aluminium strips. Door de grote verschillen in droogte en vochtigheid in de parkeergarage is rekening gehouden met speciale bevestigingstechnieken. Ook is er een specifieke software gebruikt voor de werking van de rij-verlichting.

La Liberté Hotel Apollo Groningen (bron: https://www.apollohotels.nl/apollo-hotel-groningen/)
Apollo Hotel groningen groene rijverlichting LQ 1200800 SmiLED Lighting Tynaarlo

Speciaal project

Het gebouw is opgesplitst in bewoners en gasten. Hierdoor ontstond weleens verwarring over het parkeren in de garage. Gasten parkeren op parkeerplekken van de bewoners. Het doel van Apollo hotel is om ervoor te zorgen dat hotelgasten op de juist plek parkeren, zodat bewoners altijd hun eigen parkeerplek hebben. Na verschillende bordjes en hekken geplaatst te hebben is er gekozen voor een rij-richting via verlichting.

Samen met Woningstichting Patrimonium hebben we gezocht naar een mooie, duidelijk oplossing. In samenwerking en goed contact met onze leveranciers hebben we een mooi product opgeleverd aan het Apollo hotel. We hebben een complete lijn aan verlichting geprogrammeerd van ingang tot aan de parkeerplekken, waar hotelgasten kunnen parkeren.

Het resultaat

Door middel van een connectie tussen de intercom, receptie en spoorboom weet de hotelgast makkelijk de weg naar de hotelparkeerplaats te vinden. De hotelgasten zoeken contact met de receptie, vanaf de receptie wordt de spoorboom bedient, waarbij de verlichting meteen aangaat. Het resultaat is dat de gasten van Apollo hotel precies weten waar ze mogen parkeren.

Bekijk hiernaast de werking van de rij-verlichting. Volg de groene verlichting!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project?